A kicsi lányom nem volt oda ezekért a salátákért, de valamikor tavaly megkóstolta a krumplisalátámat és azóta elmaradhatatlan kedvenc az ünnepi asztalon. Nem is kell más. Így nem kérdés, hogy most is lesz húsvétra. Nem is bánom, mert csak 4 hozzávaló kell, és mint már említettem én is imádom. Nem éppen diétás kaja és fogyózóknak sem a legajánlatosabb a sok majonéz miatt. De néha nem árt egy kis félrelépés.
Csak szombaton reggel akarom elkészíteni, ezért egyenlőre nincs fénykép. Ha kész van, jön a kép is.
Még üres, de nemsokára... |
A hozzávalókat én nem szoktam méricskélni. A képen látható üvegtálba kb. 10 közepes krumpli 13-14 tojás, 1 fej vöröshagyma és kb. 500 gr. majonéz kell. Azért nem probléma a pontos adag mert az ember addig pakolássza amíg a hozzávalók tartanak. De a lényeg, hogy 3-4 tojással több kell mint krumpli.
És most jön a lényeg fogom a tálat, valami csini kell amiben tálalni is lehet, és ebbe rakom a rétegeket. Először egy sor krumpli, megsózom, majonézt kenek rá, nem muszáj vele spórolni, de ez ízlés dolga. Következő réteg a tojás, majd jön a hagyma ezt is meg kell sózni. Az 1 darab hagyma rétegenként csak elszórva elég, nem fed teljesen, ha valaki szereti, lehet tenni bele többet is, de nekem ennyi vált be. És így megy végig: krumpli, majonéz, tojás, hagyma. Fontos minden réteget sózni. Krumplival kell befejezni és szépen elkenni rajta a majonézt. Lehet díszíteni is de csak így simán is jól néz ki. Ha kész van nem árt ha áll pár órát a hűtőben, hogy finoman összeérjen.
Ennyi!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése