2011. június 27., hétfő

Fly Lady újratöltve - 1. nap

Teljesen elvesztem a lom és kosz káoszában. Mosatlan edények hegye vár állandóan, a kimosott ruha az Árpika kis kádjában várja, hogy végre szépen száradhasson.  A fürdőszobát elárasztotta a száraz és koszos ruha halom, és ami a legrosszabb, szépen összekeveredve. A többit már le sem merem írni!
Rájöttem, hogy ezt a káoszt csak szépen, fokozatosan újraépített rutinokkal tudom felszámolni. Mert hiába ugrok neki, ha elfogy a lendület és újraképződik az egész elölről.
Tehát Fly Lady újratöltve fokozatosan felépített rutinokkal. Követem Via programját, csak kicsit rám szabva. A program 30 napos, mivel ma kezdem mire a végére érek még marad néhány nap augusztusig. Lesz egy kis plusz idő a rutinoknak tényleg rutinokká válni. És augusztus elsejétől indulhat a zónázás!
Szóval első nap: fényesítsd ki a mosogatódat. Részletes leírás: http://www.urban-eve.hu/2009/09/07/1-nap/. A lényege, hogy minden este csillogjon a mosogató! És nem azt írja, hogy mosogass el! Hanem vedd ki az edényeket és úgy sikáld ki a mosogatódat! De szerintem ha már nekiállunk mosogatót fényesíteni meglesz az esti mosogatás is. És mennyivel lelkesebben indul a reggel ha a gyönyörű mosogató mosolyog az emberre és nem a hatalmas halom koszos edény! Ilyenkor mindig eszembe jut anyukám egyik mondása:"este örömmel, reggel körömmel":))
A mai napi feladatot teljesítettem. Itt van három kép, egy a mosatlannal (a teljes halomról is van képem de azt csak rejtegetve fogom egyedül nézegetni elrettentő példa ként:)), egy mosogatás után és végül a csillogó-villogó, hófehér, újjászületett mosogatóm:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése